UTOO koopt voormalige V&D in Arnhem

Category: General

Vastgoedbedrijf UTOO, een joint venture tussen Unifore en The Office Operators, heeft middels een aandelentransactie het voormalig V&D gebouw aan het Velperplein in Arnhem gekocht van CBRE Dutch High Street Club, een van de Nederlandse investeringsvehikels gemanaged door CBRE Global Investors.
Het ca 13.000 m2 grote complex zal door UTOO na een grondige renovatie worden verhuurd als een zogenaamde “Multi-Purpose-Property“. Op de begane grond zal de winkelfunctie over zo’n 3.000 m2 behouden blijven. De drie bovenliggende etages van zo’n 10.000 m2 zullen, onder de naam Journey Offices & Spaces, volgens een ontwerp van architectenbureau HofmanDujardin, herontwikkeld worden naar een mix van kantoren, co-working space, business center en een breed scala aan ondersteunende voorzieningen.
De renovatie van de winkelfunctie is in een eindfase en de transformatie van de bovengelegen lagen start in september 2019 met een verwachte oplevering van het geheel vernieuwde complex in februari 2020. Voor zowel het winkelgedeelte als de bovenliggende kantooretages zijn al een aantal grotere eindgebruikers langjarig gecontracteerd.
Derck Jan Smits vertelt namens UTOO over de eerste aankoop van de combinatie. “De V&D in Arnhem past exact in onze visie om toekomstbestendige gebouwen te creëren waar flexibiliteit en een veelheid aan faciliteiten wordt toegevoegd. Het pand staat op de beste locatie van Arnhem maar had zijn winkelfunctie op de bovenliggende etages verloren. Door de nieuwe invulling lossen we duurzaam een gapend gat in de binnenstad op en voegen we een zeer hoogwaardig kantoorproduct toe aan de Arnhemse markt.”
Martijn Vlasveld, portfolio manager CBRE Dutch High Street Club, stelt dat de verkoop van dit object conform de strategie van het fonds is waarbij de focus ligt op de 7 sterkste steden. “Door actief asset management is de liquiditeit van dit niet-strategische object gemaximaliseerd, waartoe het contracteren van internationale retailer TK Maxx voor de begane grond, het vernieuwen van de huurovereenkomst met LaPlace en het wijzigen van de bestemming voor de bovenste verdiepingen aan hebben bijgedragen.”
Lodewijk Buijs van CBRE Capital Markets, makelaar van onderhavige transactie, vult aan: “Deze transactie staat symbool voor één van de grootste uitdagingen van de Nederlandse winkelmarkt: hoe houden we de binnensteden levendig? De beperkte vraag naar winkelmeters op verdiepingen stelt marktpartijen en overheden voor deze opgave, waarbij investeerders tegelijkertijd een courant beleggingsproduct willen behouden. UTOO, CBRE Global Investors en de gemeente Arnhem kwamen samen tot een structurele oplossing voor dit iconische, maar vrijwel leegstaande, winkelpand in het centrum van Arnhem. De samenwerking tussen koper en verkoper, maar bovenal de constructieve houding van de gemeente Arnhem, was daarbij cruciaal.”   
UTOO werd bij de verwerving bijgestaan door Van Goud Advocaten, HVG Law, Londen Van Holland en Stone Project Management. ABNAMRO verstrekt de financiering voor een deel van de aankoop en renovatie. CBRE Global Investors werd bij de verkoop commercieel bijgestaan door CBRE en juridisch door Houthoff.
Voor meer info neem contact op met Derck Jan Smits via smits@unifore.nl / 06-23261770. Voor informatie over de verhuur neem contact op met ons sales team 020 700 5555.
Share